Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το προβάδισμα, αλλά δεν θα το υπερασπιστεί με νύχια και δόντια. Το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” δεν θα γεμίσει, εξαιτίας των υψηλών τιμών των εισιτηρίων, αλλά θα φτάσει κοντά και περιμένει να δει τους “μπλάνκος”, επιτέλους, να κερδίζουν τη Λιόν, κάτι που δεν έχουν καταφέρει, έπειτα από επτά συνεχόμενα παιχνίδια, στα οποία έχουν τέσσερεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Η σημερινή αναμέτρηση είναι από αυτές που θα σημαδέψουν το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης. Εδώ και επτά χρόνια δεν προκρίνεται στους “8” και υπάρχει πίεση, αλλά και άγχος στους παίκτες της, προκειμένου να προκριθούν στην επόμενη φάση. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως η Ρεάλ είναι τόσο καλύτερη ομάδα από τη Λιόν, που, αν παίξει καλά, μπορεί να προκριθεί, εύκολα.

Οι “μπλάνκος” θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, όπου μετρούν 21 νίκες, σε ισάριθμα παιχνίδια, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, προερχόμενοι από εύκολη νίκη, επί της Ερκουλες, το περασμένο Σάββατο. Σ' εκείνο το ματς, ο προπονητής Ζοσέ Μουρίνιο είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς παίκτες.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μουρίνιο υπολογίζει και πάλι στο βασικό επιθετικό και καλύτερο ποδοσφαιριστή της Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, που επιστρέφει, από τραυματισμό. Επιπλέον, επιστρέφει ο Πέπε, στο κέντρο της άμυνας και ο Κεντίρα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στο πλευρό του Τσάμπι Αλόνσο.
Κατά τα λοιπά, η αμφιβολία βρίσκεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου δεν είναι δεδομένο, αν θα παίξει ο Μαρσέλο ή ο Αρμπελόα. Πάντως, μπροστά, φαίνεται πως ένα παρόμοιο δίλημμα λύθηκε. Ο Μπενζεμά, με 8 γκολ, στις 6 τελευταίες συμμετοχές του, κέρδισε θέση βασικού, αντί του Αντεμπαγιόρ.
Απουσιάζουν, ο βασικός στράικερ Ιγκουαΐν, ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Κακά, ο αναπληρωματικός κεντρικός μέσος Γκάγο και ο αναπληρωματικός δεξιός εξτρέμ Πέδρο Λεόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Casillas, Adán, Dudek
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ramos, Arbeloa, Garay, Albiol, Pepe, Carvalho, Marcelo
ΜΕΣΟΙ: Lass, Granero, Xabi Alonso, Canales, Di María, Özil, Khedira, Juan Carlos
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Adebayor, Cristiano Ronaldo, Benzema


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΥΩΝ

Με σύμμαχο την παράδοση, κάθε φορά που βρίσκει απέναντί της τη Ρεάλ, ελπίζει να πάρει και σήμερα την πρόκριση. Το έργο της, πάντως, αναγνωρίζεται από τους ανθρώπους της, ότι είναι πιο δύσκολο, από κάθε άλλη φορά. Η φόρμα της είναι αρκετά καλή, τις τελευταίες εβδομάδες.
Το περασμένο Σάββατο, νίκησε 2-0 στη Σοσό, παίζοντας επιθετικά, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε ευκαιρίες, για περισσότερα τέρματα. Σκόρερ της ήταν ο Lisandro, που ανεβαίνει και ο Βόσνιος Pjanic, τη στιγμή που πρέπει και ο οποίος είχε πετύχει το γκολ στη Μαδρίτη, στο ισόπαλο 1-1, πέρσι, ενώ πέτυχε γκολ και την προηγούμενη αγωνιστική, στο 5-0, επί της Αρλ.

Όπως τόνισε ο προπονητής της :
«Είμαστε ικανοί να την προβληματίσουμε. Η Ρεάλ είναι φαβορί, αλλά εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Πρέπει να είμαστε δυνατοί, επιθετικά, να παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε και να βγούμε μπροστά. Θα υπάρχουν ευκαιρίες και από τις δύο μεριές».
Για τον πρόεδρο Aulas :
«Θα πρόκειται για θαύμα, αν τα καταφέρουμε. Έχουμε, όμως, απίστευτη επιθυμία, για να πετύχουμε».

Ο Puel δεν υπολογίζει τον Bastos, που είναι τιμωρημένος, αλλά έχει και πρόβλημα στο γόνατο, που θα τον αφήσει εκτός δράσης, τις επόμενες εβδομάδες. Έχει, πάντως και πάλι πίσω τους, Cris, Gourcuff και τον αριστερό αμυντικό Cissokho, που θεωρούνταν πολύ δύσκολο να προλάβει. Έχει, όμως, τελικά, τις περισσότερες πιθανότητες, για να κρατήσει τη θέση του.

Δεν ξεκαθάρισε με ποιο σύστημα θα παίξει. Οι Lisandro και Gomis, που είναι οι επιθετικοί του, μπορούν να παίξουν μαζί, κάτι που έκαναν με επιτυχία στη Σοσό. Σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβει, μάλλον, με 4-2-3-1, που έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές, στα μεγάλα παιχνίδια. Ο Cris και κυρίως ο Gourcuff, αναμένεται να ξεκινήσουν από την αρχή.

Αποστολή ΛΥΩΝ:

Lloris, Vercoutre - Réveillère, Gassama, Cissokho, Lovren, Cris, Kolo, Diakhaté, Gourcuff, Gonalons, Pjanic, Källström, Toulalan, Grenier, Pied, Delgado, Briand, Lisandro, Gomis, Lacazette. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου