Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ -ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ

Η Ντινάμο Κιέβου κέρδισε 2-0 εκτός έδρας τη Μεταλούργκ Ντονέτσκ το Σάββατο, για την 20η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ Ουκρανίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από την αντίπαλό τους και δίκαια πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το 0-2 διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, μιας και δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Κιέβου βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ Ουκρανίας, έπειτα από 20 αγωνιστικές. Απέχει 12 βαθμούς από τη πρωτοπόρο Σαχτάρ Ντονέτσκ, με τη κατάκτηση του τίτλου να μοιάζει μακρινό όνειρο. Όσον αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, απέκλεισε τη Μπεσίκτας με συνολικό σκορ 8-1, στο προηγούμενο γύρο και γενικά δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

«Έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές τη Μάντσεστερ Σίτι, τόσο ζωντανά όσο και στη τηλεόραση, γι’ αυτό ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτήν. Όπως άλλωστε ξέρουν για μας, καθώς στο σημερινό ποδόσφαιρο, δε μπορείς να κρύψεις κάτι. Για να κερδίσουμε την αγγλική ομάδα, όλοι πρέπει να παίξουν το καλύτερο που μπορούν», δήλωσε ο προπονητής της Ντινάμο Κιέβου Yuri Semin.

Ο έμπειρος τεχνικός δε μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Nesmachniy (βασικός αμυντικός) και Bertoglio (μέσος), οι οποίοι είναι τραυματίες. Το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει ο Ρώσος προπονητής, είναι το 4-2-3-1.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Επιστροφή στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα για τη Μάντσεστερ Σίτι, που υποδέχτηκε τη Γουίγκαν και την κέρδισε με σκορ 1-0. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαν δυνατά, δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ και τελικά κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, με τον Silva, στο 38’ της αναμέτρησης. Στην επανάληψη, η Γουίγκαν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της, ισορρόπησε το ματς, βγήκε μπροστά, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσε να είχε πάρει το βαθμό, αν ήταν εύστοχη στην τελική προσπάθεια.

Ικανοποιημένος από τη νίκη, όχι όμως από την εμφάνιση ο Roberto Mancini, την αφιέρωσε στον Kolo Toure, για το πρόβλημα που του προέκυψε με το ντόπινγκ.
«Αυτή η νίκη είναι για τον Kolo. Είναι μια κακιά στιγμή για αυτόν, αλλά τον αγαπάμε ως παίκτη και ως άνθρωπο και το θέλουμε πίσω στην ομάδα. Έχουμε πέντε μέρες για τη Ντιναμό Κιέβου, που θα είναι ένα κουραστικό ταξίδι, τόσο να πάμε, όσο και να γυρίσουμε. Δεν είχαμε καθόλου καλή εμφάνιση, αλλά το σημαντικό είναι πως πήραμε τη νίκη. Θέλουμε να αλλάξουμε μερικούς παίκτες, αλλά είναι δύσκολο, το σημαντικό είναι πως έχομε δύο μέρες ρεπό και οι παίκτες θα ξεκουραστούν».

Για το σημερινό ματς, ο ιταλός τεχνικός τόνισε:
«Το Europa League είναι μια σπουδαία διοργάνωση. Παίρνουν μέρος μεγάλες ομάδες. Μπορούμε να φτάσουμε στα προημιτελικά να βρούμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη ομάδα. Όλες οι ομάδες που παίζουν, μπορούν να παίξουν και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα μικρό Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό τόσο του Europa, όσο και στο κύπελλο Αγγλίας. Αυτό εξαρτάται και από το πόσο γρήγορα θα αναρρώσουν οι τραυματίες μας. Κόντρα στη Ντιναμό, θα είναι ένα δύσκολο ματς, επίσης ξέρουμε πως ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι καθόλου καλός, ενώ θα υπάρχει και πολύ κρύο. Εμείς από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα για να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, για τον επαναληπτικό».

Η Σίτι στην Ευρώπη είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία της ματς, ενώ στα τρία τελευταία μακριά από την έδρα της, δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη, ενώ μετράει δύο σερί ισοπαλίες.

Στα αγωνιστικά, ο Mancini , δεν θα έχει στη διάθεση του το μέσο James Milner (33 συμμ/1 γκολ/6 ασσίστ), που δεν ταξίδεψε στην Ουκρανία, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού. Εκτός θα μείνει ο αμυντικός Kolo Toure (28 συμμ), μέχρι να βγει η απόφαση για την υπόθεση ντόπινγκ. Ο μέσος Nigel de Jong (25 συμμ), ξεπέρασε τον τραυματισμό του και διεκδικεί θέση στη βασική ενδεκάδα. Συνεχίζουν να απέχουν ο αναπληρωματικός κίπερ Shay Given, και ο μεσοεπιθετικός Adam Johnson (30 συμμ/6 γκολ/5 ασσίστ).

Αποστολή Μάντσεστερ Σίτι: Hart, Taylor, Richards, Kompany, Lescott, Boateng, Boyata, Kolarov, Zabaleta, Wright-Phillips, Barry, De Jong, Vieira, Y Toure, Silva, Dzeko, Tevez, Balotelli, Jo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου