Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ -ΒΙΓΙΕΡΕΑΛ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν συνάντησε η Λεβερκούζεν, για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μέταλιστ Χάρκιβ αποδείχτηκε πολύ χαμηλό εμπόδιο για τις «ασπιρίνες», που μόνο το κρύο φοβήθηκαν. Με εκτός έδρας θρίαμβο 4-2 και νίκη στο Λεβερκούζεν, με σκορ 2-0, η Μπάγερ προκρίθηκε, στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Λεβερκούζεν, στο τελευταίο παιχνίδι της, κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, για το πρωτάθλημα Γερμανίας. Χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και, συγκεκριμένα, στο διάστημα 20΄-45΄, όταν σημείωσε τρία γκολ …καθάρισε τη Βόλφσμπουργκ, με συνοπτικές διαδικασίες και έκανε, μάλιστα, συντήρηση δυνάμεων, στο δεύτερο μισό του αγώνα, αφού το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο μεγάλος φετινός στόχος της Λεβερκούζεν είναι η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου και φαίνεται, όπως πάει το πράγμα, ότι αυτή δεν χάνεται. Η ψυχολογία και το κλίμα στο εσωτερικό της Μπάγερ είναι η καλύτερη δυνατή.

«Κάναμε τεράστιο βήμα για τη 2η θέση», ήταν τα λόγια του τεχνικού της ομάδας Jupp Heynckes, ο οποίος βλέπει τους παίκτες σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και δεν έχει λόγο να μην είναι χαρούμενος. Από ένα σημείο και μετά, μάλιστα, η Μπάγερ έβαλε φρένο, δείχνοντας, ότι στο μυαλό των παικτών της είναι και η αποψινή αναμέτρηση, με τη Βιγιαρεάλ. Άλλωστε, οι περισσότεροι παίκτες της Μπάγερ έχουν δηλώσει, ανοικτά, ότι η ευρωπαϊκή διάκριση είναι στην ατζέντα τους και σε περίοπτη θέση.

«Από αυτόν το γύρο αρχίζει, πραγματικά, η διοργάνωση, αφού τώρα θα αντιμετωπίσουμε ομάδες της αξίας μας. Ανυπομονούμε για τους αγώνες με τη Βιγιαρεάλ. Θέλουμε να δείξουμε, ότι, κόντρα στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, μπορούμε να ξεπεράσουμε την πίεση. Έχω μελετήσει τη Βιγιαρεάλ, πολύ καλά και διαπίστωσα, ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να συμφωνήσω με τον Guardiola, ο οποίος έχει πει γι’ αυτήν, ότι, μια μέρα, θα είναι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», είπε ο Jupp Heynckes, για την αποψινή αναμέτρηση και όχι μόνο, με τη Βιαγιαρεάλ. Ο 65χρονος τεχνικός, πάντως, έχει προκαλέσει αναστάτωση, με την καθυστέρηση υπογραφής του νέου συμβολαίου του, την ώρα που τα γερμανικά δημοσιεύματα τον θέλουν να είναι το πρώτο φαβορί, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπάγερν.

Πρόβλημα προέκυψε με τον Michael Ballack, ο οποίος, γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι στην ενδεκάδα, αν και έλειπε ο Vidal, που επιστρέφει, τώρα, ζήτησε να εξαιρεθεί από το παιχνίδι. Η επιθυμία του έγινε αποδεκτή, αλλά σαφώς και ήταν κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν. Το μέλλον του είναι δυσοίωνο, ενώ αποκλείστηκε από την αποστολή, για το ματς με τη Βιγιαρεάλ.
Τραυματίας αποχώρησε ο βασικός στόπερ Manuel Friedrich, από τον αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ. Υπέστη μεγάλη ζημιά στον ώμο του και θα απουσιάσει, για αρκετές εβδομάδες. Ξεπέρασε τη γρίπη και επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Hyppia, που θα αντικαταστήσει στην άμυνα, παίρνοντας θέση δίπλα στον Reinartz. Υγιής είναι και ο χρήσιμος μέσος Ballitsch, αλλά εκτός δράσης παραμένει ο βασικός μέσος Barnetta.
Στο 4-5-1 του Heynckes παίζεται μία θέση στην κορυφή της επίθεσης, ανάμεσα στους Kiessling, που είναι και το φαβορί και Derdiyok.

Η Λεβερκούζεν, κόντρα σε ισπανικές ομάδες, έχει 6Ν-5ΙΣ-10Η και, εντός έδρας, 4Ν-3ΙΣ-3Η.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Η Βιγιαρεάλ, στη φάση των “16”, απέκλεισε τη Νάπολι, με μια νίκη και μια ισοπαλία. Στο πρώτο παιχνίδι, η αναμέτρηση έληξε χωρίς σκορ. Στη δεύτερη, στο “Ελ Μαδριγάλ”, νίκησε 2-1, αφού ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0.

Αν μη τι άλλο, το ηθικό των παικτών της ανέβηκε, λόγω της πρόκρισης. Η Βιγιαρεάλ πιστεύει, πως μπορεί να πετύχει τον στόχο της, που είναι η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, που συνάμα θα είναι και ο πρώτος σημαντικός τίτλος στην ιστορία της, αφού, μέχρι τώρα, έχει κατακτήσει μόνο τίτλους του Ιντερτότο.

Για να το καταφέρει, πάντως, πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λεβερκούζεν. Της 2ης ομάδας της Μπουντεσλίγκα. Οι υπεύθυνοι της Βιγιαρεάλ γνωρίζουν τις δυνατότητες της Μπάγερ, μιας και, νωρίτερα στη σεζόν, έπαιξε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στον πάγκο της κάθεται ο Γιουπ Χάινκες, προπονητής με μεγάλη εμπειρία στο ισπανικό ποδόσφαιρο και γνώστης της ισπανικής νοοτροπίας.

“Ξέρουμε τις αρετές της αντιπάλου μας. Σ' αυτά τα παιχνίδια, σημαντική είναι η καλή αμυντική απόδοση, αλλά και η επιτυχία ενός γκολ”, τόνισε ο προπονητής Χουάν Κάρλος Γκαρίδο.

Η Βιγιαρεάλ προέρχεται από μια σημαντική ήττα, με σκορ 3-1, από την Ατλέτικο Μαδρίτης, το περασμένο Σάββατο. Δεν έπαιξε πολύ καλά, αν και αγωνίστηκαν όλοι οι βασικοί παίκτες. Παρά το στραβοπάτημα, παραμένει στην 4η θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν, με στόχο την 3η θέση, που οδηγεί στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Βιγιαρεάλ έχει αμυντικά προβλήματα και φοβάται την ικανότητα της Λεβερκούζεν, στο ψηλό παιχνίδι, οπότε, η απουσία του τιμωρημένου βασικού αριστερού αμυντικού Καπντεβίλα είναι διπλό χτύπημα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι καλός στον αέρα, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Πέραν αυτού, η ομάδα του χάνει έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της. Τη θέση του θα πάρει ο Καταλά, που είναι αξιοπρεπής αριστερός αμυντικός, αλλά όχι τόσο ψηλός (1,75μ.).
Επίσης, θα απουσιάσουν, από την αποψινή αναμέτρηση, ο βασικός δεξιός μπακ Άνχελ, ο οποίος, όμως, απουσιάζει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός αγώνα είναι και ο αντικαταστάτης του, ο Σισίνιο, επίσης λόγω τραυματισμού και θα παίξει, εκ νέου, ο Μάριο, που μετράει εννιά συνεχόμενες συμμετοχές, χωρίς ξεκούραση. Τέλος, παραμένει εκτός δράσης ο βασικός κεντρικός μέσος Μάρκος Σένα, που απουσιάζει μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Diego López, Juan Carlos, Diego Mariño.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Mario, Joan Oriol, Gonzalo, Musacchio, Marchena, Catalá, Kiko.
ΜΕΣΟΙ: Borja Valero, Bruno, Santi Cazorla, Cani, Matilla, Wakaso.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ: Marco Ruben, Nilmar, Rossi. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου